Nishiazabu 13-14

Címkék: Tokió Macskafogó Nishiazabu Roppongi

2012.11.02. 12:21

A mai napon a délelőtt volt szabad, merthogy készülni lehetett az előadásainkra, szóval eljött az idő, hogy valami igazán fontos dolgot cselekedjek. Macskafogó, Grabowsky, Nishiazabu 13-14.

És igen. Pár metrómegállóra és egy jelentősebb sétára megtaláltam a helyszínt, és kiműveltem magam közterület számozásból - vagy miből. A lényeg, hogy három szám egymás után jelzi egy épület pontos helyét. Tokió, Minoto City, Nishiazabu (kb.: Budapest, I. kerület, Víziváros) aztán pedig 1-3-14 (azaz Nishiazabu 3 része közül az első, abban a 3-as számmal jelölt épületblokk, a blokkon belül pedig a 14-es épület.) Fénykép csatolva... Térkép letölthető a bejegyzés végén!

DSCN3011.JPG

Ne üljetek taxiba, mert egyrészt alapból drága, másrészt azért is drága, mert sokszor a sofőrök sem tudják a pontos cím helyét, ezért korzóznak. Utcatáblák és házszámtáblák inkább elvétve vannak csak, mintsem rendszeresen. Ha valamiben, ebben például messze felülmúljuk a Japánokat. Nálunk egy címet bárki megtalálhat, ha tud olvasni.

A lényeg tehát: ha már ott vagyunk Tokióban, keressünk egy metróállomást. Ez nem nehéz, mert kábé 200 méterenként van egy. A 13 metróvonal sűrűn behálózza  a várost. Minden megállóban van kétnyelvű metrótérkép, szórólapon is. Az egyes vonalakat színekkel és latin betűkkel jelölik, amellett, hogy van egy relatíve könnyen megjegyezhető japán nevük is a vonalaknak. Az állomásokat pedig egészen egyszerűen sorszámozzák, szintén amellett, hogy van természetesen egy japán nevük is, ami hol megjegyezhető, hol nem.

Ami tehát nekünk kell, akárhol is vagyunk:

Tokiói metró, Oedo (E) vonal, 23-as megállója, amit Ropponginak hívnak.

Itt már Nishiazabuban vagyunk, legalábbis a sarkában. Most keressünk egy kijárat térképet, menjünk fel a felszínre, és ott találunk majd egy helyi eligazító táblát.

Irányban ez nagyjából Tadzsikisztán és Ghána nagykövetsége felé esik a megállótól. Ez nem azért érdekes, mert a minden második sarkon posztoló rendőr tudná, hogyan kell odajutni, hanem mert ezeket a legtöbb térkép jelöli.

DSCN3002.JPG

DSCN3028.JPG

DSCN3069.JPG

DSCN3059.JPG

Azért a szomszéd sem rossz. Itt kivételesen van utcanév, és házszám tábla is! No és kapucsengő!

DSCN3061.JPG

Végre! Megérkeztem...

DSCN3052 jelolt.jpg

Nishiazabu 13-14 térkép.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://szerintem-japan.blog.hu/api/trackback/id/tr295304515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása